Колишній очільник Грузії та екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі поділився своїми найближчими планами. Саакашвілі повідомив, що готовий повернутися у столицю Грузії Тбілісі.

Про це йдеться на сайті Euronews.

Заочний вирок до шести років в'язниці за "зловживання владою" він назвав "політично мотивованим". Колишній президент Грузії не сподіваються, що його виправдають щойно засновник та очільник правлячої партії "Грузинська мрія — демократична Грузія" Бідзіна Іванішвілі втратить вплив.

"Я чітко заявив, що не буду вимагати амністії в нового президента. Чому? Тому що як тільки у нас буде новий президент, правосуддя звільниться від впливу олігарха Іванішвілі, тоді я зможу постати перед вільним судом. Якщо Іванішвілі не буде впливати на процес, мене з легкістю виправдають.

Скоріше всього я повернуся в Грузію, для того щоб стати частиною політичного процесу. Але я не хочу якоїсь офіційної посади, що б не відбувалося в грузинському парламенті. Я хочу бути частиною процесу, але щоб інші люди теж брали участь у ньому, щоб правляча сила мала широку підтримку. Це потрібно для справжніх змін у державі", — повідомив Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зараз у Грузії відбуваються останні прямі виборчі перегони. У першому турі, який проходив 28 жовтня, ні один з 25 кандидатів не зміг набрати необхідної для перемоги кількості голосів. У другий тур вийшли кандидат від правлячої партії Саломе Зурабішвілі (38%) та Грігол Вашадзе (37%), який є очільником партії "Єдиний національний рух", що була утворена Михайлом Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше журналісти перевірили справжність Саакашвілі.

Як відомо, 26 липня президент Петро Порошенко позбавив Міхеїла Саакашвілі українського громадянства, підписавши відповідний указ. Приводом для такого рішення стало те, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті, що знаходиться в розшуку на батьківщині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що воєнний стан і "персональні" заходи: про що говорили Порошенко і Саакашвілі на Мальті.

Також "Знай.ua" писав, про те, що Саакашвілі дав прочуханки червонопикому міністру: відео.