Загальна сума заборгованості по зарплатні в Україні в жовтні трохи скоротилась. Проте в порівнянні з загальною сумою заборгованості - це крапля в морі.

Про це повідомляють у Державній службі статистики.

Станом на жовтень 2018 року українцям 0,2% виплат, а з початку року - заборгованість зросла на 21,8% і на 1 листопада 2018 року склала 2,884 млрд грн.

гроші

Як повідомляють у відомстві, скорочення заборгованості по заробітній платі в минулому місяці зафіксовано в Івано-Франківській (на 8,2%), Луганській (на 6,5%), Волинській (на 4,4%), Рівненській (на 3,8%), Запорізької (на 3,4%), Кіровоградській (на 2,7%), Вінницькій (на 1,8%), Миколаївській т(на 1,2%), Одеській (на 0,2%) областях і р. Києві (на 4%).

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Збільшення заборгованості спостерігалося в Чернівецькій (у 6,8 рази), Тернопільській (на 15,7%), Херсонській (на 14,4%), Закарпатській (на 10%), Житомирській (на 8,8%), Харківській (на 6,3%), Хмельницькій (на 5,7%), Полтавській (на 4,9%), Київській (на 4,1%), Сумській (на 3,7%) областях.

українці

Найчастіше погашають заборгованість у сфері харчування, а також в галузях оборони країни та державному управлінні.

Трохи менше зарплати повертають медпрацівникам, та працівникам соціального управління.

Найгірша ситуація в галузі пасажирських перевезень, на пошті, будівництві, мас-медіа та ін.

Нагадаємо, українським заробітчанам відкриє двері ще одна європейська країна. Німеччина може перетягнути до себе більшу частину працівників, наприклад з Польщі чи Чехії.

Як повідомляв портал Знай.ua, одночасно з підвищенням тарифів та газ, тепло та воду у Києві також збільшать плату за вивезення сміття. Суми у платіжках киян можуть зрости більш, ніж на чверть.

Також Знай.ua писав про те, що українці отримають оновлені соцвиплати, але цифри не надто тішать.

Дивіться: Виплати на дитину. Як отримати допомогу при народженні дитини