У зв'язку з прийняттям рішення синоду Вселенського патріархату, дата скликання Об'єднавчого собору буде визначена в грудні.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook архієпископ Чернігівський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

"В Київському Патріархаті, згідно з раніше досягнутими домовленостями, очікують офіційного отримання детальної інформації про прийнятихі синодальні рішення, у тому числі щодо підготовленого Статуту Церкви. Київський Патріархат висловлює надію, що спільними зусиллями всіх залучених в процес сторін незабаром буде успішно завершена підготовча робота, Собор збереться і прийме необхідні рішення щодо об'єднання, обрання Предстоятеля Церкви та затвердження Статуту". Євстратій Зоря

Євстратій Зоря

Секретар Священного Синоду УПЦ КП зазначив:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Після чого, згідно з раніше оголошеними Вселенським Патріархатом рішеннями, Томос про автокефалію буде вручений Предстоятелю Церкви"

Нагадаємо, справа з Помісною церквою знову затягується. Синод Вселенського патріархату не надав Томос українській церкві і не визначився з датою об'єднавчого собору, який повинен відбутися в Україні.

Вселенський патріарх Варфоломій I напередодні надання Томосу про автокефалію для України затвердив проект статуту Української православної церкви, проте не вказав ні дату Об'єднавчого собору, ні текст Томоса.

Константинополь надав проект статуту нової церкви, який, ймовірно, з'явиться в розпорядженні ЗМІ трохи пізніше. А поки що журналісти отримали прес-реліз за результатами синоду Вселенського патріархату, в якому прописані три пункти. Також Вселенський патріархат передав проект статуту нової церкви.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Також "Знай.uа" писав, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичної для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков.