Предстоятелі всіх помісних православних церков отримали листи від глави російської православної церкви Кирила, у яких він закликав розпочати обговорення щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Цю інформацію повідомив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Микола Балашов, передає "РИА Новости".

Патриарх Кирилл

"У листах викладено позицію Російської православної церкви з питання української автокефалії і про можливі негативні наслідки дій Константинопольського патріархату для єдності вселенського православ'я" Микола Балашов

Крім того, як повідомив представник Московського патріархату, у листах, надісланих главою РПЦ Кирилом, міститься пропозиція почати "загальноправославне обговорення" церковної ситуації, що склалася в Україні.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадаємо, що українська православна церква отримає статус автокефальної, і жодний агент Кремля не зможе цьому перешкодити. Як повідомляє портал Рoliteka, про це заявив Патріарх Філарет - предстоятель УПЦ Київського патріархату.

Говорячи про те, наскільки серйозні заходи, які Росія може вжити через надання Томосу, священнослужитель зазначив, що московські попи нічого не доб'ються. Після того, як УПЦ стане автокефальною, Москва виявиться безсилою.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", як тільки Константинополь прийме рішення про надання автокефалії Українській православній церкві, почнеться обрання нового голови. Томос, який свідчить про те, що УПЦ стала незалежною церквою, отримає новий керівник, якого обиратимуть на Об'єднавчому соборі.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в Константинопольському патріархаті розповіли, що Російська православна церковь ніколи від Вселенського патріархату не отримувала Томос про автокефалію

.