Українська православна церква отримає статус автокефальної, і жодний агент Кремля не зможе цьому перешкодити.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це заявив Патріарх Філарет - предстоятель УПЦ Київського патріархату.

Говорячи про те, наскільки серйозні заходи, які Росія може вжити через надання Томосу, священнослужитель зазначив, що московські попи нічого не доб'ються. Після того, як УПЦ стане автокефальною, Москва виявиться безсилою.

"Єдина Українська Православна церква буде настільки великою і впливовою, що ніякі агенти, якщо вони і будуть, що вони будуть робити — молитися. Нехай моляться в Українській Церкві. А ми нічого такого не боїмося, що буде там якийсь великий вплив. Який може бути вплив? Повернутися до Москви? Такого повернення вже не може бути, тому що Українська Церква стає автокефальною", — підкреслив Філарет.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Трохи раніше розгорівся скандал навколо митрополита Онуфрія: глава УПЦ Московського патріархату відмовився зустрічатися з представниками Константинополя, оскільки екзархи не попередили його про свій приїзд заздалегідь.

Нагадаємо, у неділю, 23 вересня, вселенський патріарх Варфоломій під час Божественної літургії у Церкві св. Фоки в Стамбулі розповів, що відправив повідомлення всім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, оскільки це її право.

Як писав раніше "Знай.uа", колишній посол США в Україні Джон Гербст засумнівався щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана". Гербст і Кіт обговорювали надання Україні Томосу, проти якого Росія активно протестує вже який місяць.

Також "Знай.uа" писав про те, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церкви московського патріархату стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.