У неділю, 23 вересня, патріарх Варфоломій, здійснюючи Божественну літургію в Церкві св. Фоки в Стамбулі, проголосив, що надіслав усім повідомлення про те, що Україна якомога швидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Константинопольський патріарх Варфоломій заявив, що планує найближчим часом надати автокефалію Україні. Про це поінформувало грецьке видання Ekathemerini з посиланням на заяву патріарха.

"Зараз настала черга України, яка отримає статус автокефалії, який, я сподіваюся, надовго, незважаючи на існуючі реакції. Це її право. Це її право на отримання статусу автокефалії, а з іншого боку, це право нашого Вселенського патріархату. Ми повинні надавати автокефалію всім новим православним церквам, починаючи з Росії в XVI столітті", - заявив Варфоломій.

Також Варфоломій зазначив, що Вселенський патріархат не боїться погроз, що надходять у зв'язку з даною ситуацією.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто відзначити, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церквою Московський патріархат стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.

Патріарх наполягає, що не хоче, щоб процес об'єднання української православної церкви був пов'язаний з насильством. Він також переконаний, що Москва хоче розділити православ'я на дві частини.

Нагадаємо, українські чиновники згадали про духовні цінності. Так, Мінкульт України видав указ про повну перевірку Спасо-Преображенської церкви УПЦ МП у Глухові. Нагадаємо, що храм входить до історико-культурного заповідника "Глухів".

Як раніше портал "Знай.uа" повідомляв, колишній посол США в Україні Джон Гербст висловив свій сумнів щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана".

Також портал "Знай.uа" писав, 23 вересня, вселенський патріарх Варфоломій під час Божественної літургії у Церкві св. Фоки в Стамбулі розповів, що відправив повідомлення всім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, оскільки це її право.