Історія свята

Платон жив і виховувався в християнській родині. З молодих років він був доброчесним і розумним чоловіком, часто проповідував свою віру язичникам. Тому Агрипин, правитель, відправив його на суд і просив відректися від Бога.Платон відмовився і його піддали тортурам, в тому числі катував і сам правитель. В результаті Платон помер мученицькою смертю.

А Роман теж жив за часів імператора, який проводив гоніння християн, імператора Максиміліана. Тоді він був дияконом в Кесарії. В один день йому вдалося зустріти єпарха Аскліпіда, який йшов на язичницьке свято. Роман просив його відректися від ідолів, але єпарх відмовився і наказав відправити диякона на тортури. Тут він отримував страждання за віру з честю і засудили його теж до смертної кари.

Традиції

Зазвичай до цього часу вже всі комахи заснули або померли, але якщо знаходили живого комара, значить скоро буде відлига. А якщо ворона йде по дорозі, то теж потеплішає. Коло навколо місяця цієї ночі віщувало сильні морози.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

У предків була традиція: якщо не вистачало грошей в сім'ї, то потрібно сьогодні помолитися святим, щоб допомогли з матеріальним достатком. І потрібно це зробити до того, як почнете виконувати якісь свої справи. Вважалося, що святі обов'язково допоможуть. Ще їх часто просили про допомогу, щоб благополучно перезимувати зиму, а наступного літа зібрати хороший урожай.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .