Правила різні в різний час

Цей піст спочатку досить нескладний, принаймні він таким здається. Але з кожним тижнем стає дедалі більше обмежень:

  • З 28 листопада по 19 грудня можна їсти рибку тільки по вівторках, четвергах, суботах і неділях. У понеділок дозволяється їсти їжу без олії. У середу і четвер потрібно дотримуватися сухоядення - тобто потрібно їсти сиру їжу або квашені овочі і теж не додавати олії.
  • З 20 грудня по 1 січня рибу їдять тільки в суботу або неділю. У вівторок і четвер запропоновані страви з олією, а по понеділках без нього. По середах і п'ятницях, які в звичайний час вважаються пісними днями, сухоядення.
  • З 2 по 6 січня найсуворіші дні, навіть рибу їсти вже заборонено. У понеділок, середу і п'ятницю потрібно харчуватися за принципами сухоядення. По вівторках і четвергах можна додавати олію, а субота і неділя вже проходять не з рибкою і вином, а тільки з однією радістю - додаванням рослинної олії.

Календар харчування по днях

Щоб було легше орієнтуватися в який день, що їсти, ми підготували календар.

Строгий піст означає, що до вечора їсти нічого не можна. Сухоядення - тільки сирі овочі або квашені, без теплової обробки, але можна хліб, зелень, фрукти, горіхи, оливки, настої і відвари трав, квас, відвари з фруктів і ягід. Олію в страви додають тільки рослинну.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Не всім потрібно дотримуватися посту в повній мірі. Дуже важливо враховувати стан здоров'я. Наприклад, піст можна послабити для дітей, людей похилого віку, матерів-годувальниць та вагітних жінок. Під час цього посту важливо дотримуватися правил харчування, але більш важливе духовне очищення.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .