У СБУ заявляють, що спецслужби РФ хотіли використовувати своїх агентів на території України, замаскувавши їх під служителів церкви.

Про це повідомляється в прес-службі відомства в Facebook.

Як йдеться в заяві СБУ, працівники "кримської філії" ФСБ змушували жителя Чернівців, який проживав до березневих подій 2014 року на території Криму, вчинити державну зраду.

ФСБ
ФСБ

СБУ має у своєму розпорядженні дані, що спецслужби РФ цікавилися чоловіком, так як він обіймав проукраїнську позицію.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"До того ж чоловік був прислужником в одному з монастирів, тому "таваріщі" вирішили використовувати його за релігійною лінією. Розвідувальні завдання на території України він повинен виконувати під виглядом ченця", - йдеться в повідомленні.

"А щоб чоловік став більш зговірливим, то продовжувачі традицій КДБ, за звичкою, помістили його на примусове лікування в психіатричну лікарню. Через кілька місяців чоловікові все ж вдалося звільнитися і повернутися на материкову Україну", - додають в СБУ.

Крім того, співробітники спецслужб РФ хотіли використовувати свого громадянина для виконання місій серед мусульман на території як Росії, так і України.

"Для цього людина повинна пройти "курс молодого бійця" в освітніх установах релігійної спрямованості Близького Сходу або Південної Азії", - заявляють в СБУ.

СБУ
СБУ

Як кажуть в Службі Безпеки, чоловік відмовився здійснювати державну зраду, тому його взяли під варту нібито за розповсюдження наркотиків, а потім, що після відмови його деякий час тримали під вартою за звинуваченням у поширенні наркотиків. Спецслужби РФ ще раз запропонували чоловікові співпрацю, але він відмовився і залишив територію країни.

Як повідомляє відомство, в даний момент росіянин хоче отримати статус біженця і надалі проживати в Україні.

Нагадаємо, СБУ обшукала особняк Павла: що ховав "під рясою" головний московський піп

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Наступ на Православну церкву посилюється, - Новинський

Також "Знай.uа" писав про те, що Українські офіцери з "кримських" бранців перетворилися в "московських": подробиці провокації