Узбекистан, який є найбільшим споживачем цукру з України призупинив імпорт, так як Україна ввела заборону на прийом і розмитнення українських вантажів, що призвело до невиконання укладених раніше договорів і втрати ринку, повідомляється в прес-службі Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".

"За даними Національної асоціації цукровиробників України, в даний момент цукор та інші вантажі, які надходять в Узбекистан, не розвантажуються і не розмитнюються. Така ситуація склалася у зв'язку з забороною приймати вантажі з України", - йдеться в повідомленні."

Як говорить керівник аналітичного відділу НАЦУ "Укрцукор" Руслан Бутило, настільки швидка призупинення призведе до невиконання умов раніше укладених договорів.

"А з урахуванням того, що останні півроку основним імпортером вітчизняного цукру був саме Узбекистан, ми можемо сказати, що втрачаємо основний ринок збуту", - підкреслює Бутило.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Бутило Руслана

У прес-службі додають, що асоціація вирішила направити офіційне звернення в Міністерство аграрної політики і продовольства України і Міністерство економічного розвитку і торгівлі з проханням надати роз'яснення і залагодити ситуацію з затриманням української продукції під час її ввезення на територію Узбекистану.

Нагадаємо, Прикладайте подорожник: ціни на соціальні ліки зробили рекордний стрибок

За словами фахівця, рівень інфляції склав за цей час 7,4%

Від початку 2018 року більшість лік в українських аптеках подорожчали приблизно на 6%. Експерти підрахували, скільки сьогодні обійдеться простим українцям так званий соціальний аптечний кошик.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Нові умови паркування в Києві виженуть водіїв на мороз, а метро завантажать по повній: що потрібно знати

Також "Знай.ua" писав про те, що Воєнний стан викреслить з раціону українців найкорисніший продукт