Херсонський обласний Департамент охорони Здоров'я віддав розпорядження всім медичним установам обладнати окремі палати для осіб без певного місця проживання. У холодну пору року бездомні дуже часто надходять у лікарні з охолодженнями, обмороженнями, ознаками алкогольної та наркотичної абстиненції, побоями і багатьма іншими неприємними речами. Крім того, таким людям, зважаючи на їх спосіб життя, далекого від здорового, медична допомога деколи потрібна частіше, ніж звичайним людям, які мають дах над головою. І якщо про них не говорять – це не означає, що проблеми не існує. Влада вирішила вжити заходів, шкода тимчасові. Тепер безхатченки будуть лежати в лікарні зі звичайними людьми, правда, в окремих палатах. Правда, невідомо, як на це відреагують звичайні пацієнти, яким, безумовно, не сподобається таке "сусідство", і не піднімуться в лікарнях хвилі протестів.

Обладнати спеціальні палати доручено не тільки в Херсоні, але й в області. Шкода, акція тимчасова – лише до завершення опалювального сезону. У Департаменті сказали, що бездомним повинні не тільки забезпечувати палати, але і харчування "в межах фінансового ресурсу закладу"..

Число осіб з переохолодженням та обмороженнями, яким була надана медична допомога, буде контролюватися Херсонським обласним інформаційно-аналітичним Центром медичної статистики.

Таких з настанням холодів було вже десятки.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Знай.uа" нагадує: "куди ти мене везеш, у мене там бомж про*саный спить" – все, що ви хотіли знати про українську медицину, але соромилися запитати.

Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, більш відома як БСПза роки свого існування обросла безліччю чуток. Кияни називають її "найпопулярнішою", а ЗМІ час від часу розповідають страшні історії про повної антисанітарії, то про безжальної корупції, від якої хворі вмирають у прямому сенсі цього слова.

до Реч.із бомжем нещодавно фолловери порівнювали українську співачку-запроданку Ані Лорак, яка зараз живе і активно будує кар'єру в Росії.

Нагадаємо, що експерти назвали головні ризики держбюджету-2019.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Рада назвала прожитковий мінімум, українці хапаються за серце.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни.