В Україні почнуть штрафувати за зарплату "в конверті" – адже нашій "бідній і нещасній" державі потрібно обов'язково знати, коли і скільки отримує кожна людина. Про це йдеться в повідомленні Кабінету Міністрів, який вирішив пограти в благородство і "вивести з тіні" працю, легалізувавши українські зарплати. Раніше для цього істотно знизили оподаткування, а тепер грати по-хорошому, державі, мабуть, набридло. Тепер за кожного співробітника, хто отримує зарплату "в конверті", роботодавця зобов'яжуть виплатити штраф у розмірі 125 190 гривень. А в минулому році прив'язали пенсійний вік до стажу, щоб українцям було невигідно працювати неофіційно.

Тим не менш, 46% роботодавців знають, як ухилитися від податків. Лише з січня по жовтень цього року фіскали виявили 7,3 тис. Неоформлених працівників.

"Податківці" в цьому році перевірили 3000 підприємств. Шукали неоформлених працівників та інші порушення трудового законодавства. 46% перевірок закінчилися штрафами. Всього бізнесменам доведеться заплатити 753 млн грн податку на доходи фізосіб, 601500000 єдиного соцвнеску і 37500000 військового збору. Після такої перевірки виявилося, що в середньому кожен порушник винен державі 1 млн грн.

Головна причина, за якою роботодавці відмовляються оформляти співробітників - спроба заощадити на податках. За "білу" зарплату 15 тис. грн необхідно заплатити 6,2 тис. грн державі. Офіційно, ці гроші йдуть на пенсії, ремонт доріг, зарплати бюджетників, армію і т. д. Але всім і так зрозуміло, куди вони витрачаються наспрпавді. Як показують дані ДФС, багато роботодавців відмовляються оформляти співробітника і таким чином "економлять" на зарплатах. Причому це не завжди ті підприємства, які дійсно не можуть заплатити. Згідно з інформацією Міністерства соцполітики, 84000 керівників офіційно встановили собі мінімальну зарплату. А інші, найімовірніше, просто отримує в конверті. При цьому середня зарплата в 75% підприємств - менше 4 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Гройсман розповів про "великого зростання зарплат", однак хваленого "покращення" українці так і не побачили.

Середня зарплата українців виросла майже на 25% і зараз становить 9218 грн. Про це написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, українцям заборгували мільярд гривень зарплати.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" свіжі комунальні тарифи "скрасять" новорічне похмілля киян.