Посольство США в Україні заявило про посилення заходів безпеки через погрози терористичних організацій.

Про це заявили у прес-службі посольства США в Україні.

Більше того дипломати закликали американців бути дуже уважними у період дії в воєнного стану та не забувати про заходи особистої безпеки.

"У святкові дні заходи безпеки в Україні, як і раніше, посилюються через постійні погрози, створювані транснаціональними терористичними організаціями і людьми, натхненними екстремістської ідеологією по всій Європі. Екстремісти продовжують зосереджуватися на туристичних місцях, торгових центрах, аеропортах, клубах, ресторанах, культових місцях, транспортних вузлах та інших об'єктах, часто відвідуваних людьми", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того американські дипломати розповіли, про можливі провокації на території України. Зокрема, під час новорічних свят, коли величезні скупчення людей будуть на вулиці.

Разом з тим варто відзначити, що з 3 грудня в країні почалися масштабні збори резервістів і військовозобов'язаних у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях. Таким чином чоловіки до 40 років змінять цивільний одяг на військову форму.

За словами представників Генштабу, збори резервістів мають провести у стислі терміни, тобто до кінця грудня.

Про повну мобілізацію наразі не йдеться, вона буде у випадку явної агресії з боку ворога.

"Мобілізації не буде. У нас є резервісти. Є оперативний резерв першої черги і другої. Першої черги — це люди до 40 років, що пройшли відповідну підготовку. Вони приписані до військових частин, знають свого командира військової частини і готові до виконання бойових завдань. Оперативний резерв другої черги — це особовий склад до 50 років, який піде на доукомплектування стратегічного резерву. Поки мова йде про оперативному резерві першої черги", — заявив заступник начальника Генерального штабу Тимошенко Родіон.

Кому потрібно бути на зборах

Сьогодні збирають військовослужбовців, які раніше були мобілізовані, але потім звільнилися і стали на військовий облік.

Також до резерву першої черги автоматично відносяться ті українці, які відслужили в лавах ЗСУ з 2014 року.

Нагадаємо, Луценко запропонував "обезголовити" путінських олігархів.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні відмінили концерти Гребенщикова і Бикова через воєнний стан.

Також "Знай.ua" писав, що столичні сховища не готові до військового стану, в разі війни - рятуватися ніде.

Гордон про причини введення воєнного стану і про те, чому не на 60 днів і не у всій Україні