Введення воєнного стану та психологічні фактори плинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках одразу ж почали зашкалювати цифри продажу валюти. Однак наразі ситуація стабілізувалась. Експерти дали оцінку та прогноз, чого чекати до кінця поточного року.

На думку експертів, ситуація, що склалася на валютному ринку України, покращиться вже в кінці поточного тижня, - пише Politeka.

Проте, до кінця року курс гривні проти американського долара знизиться до позначки 29 грн/ дол США.
Суть в тому, що основний тиск на курс національної валюти в даний момент робить введення воєнного стану в країні. Однак присутні інші чинники, які нікуди не поділися.

Серед них девальваційні очікування, попит на валюту з боку імпортерів, бюджетні виплати, заплановані на кінець року.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами аналітиків, до кінця року вартість зеленого в Україні не повинен перевищити 29 грн/дол.

Очікується, що на 2019 рік прогнозується курс на рівні 30 грн/дол США. Оданк ситуацію може похитнути політична нестабільність у нашій державі.

Щодо воєнного стану, то сама по собі ситуація не повинна змінити кредитно-грошову політику Нацбанку, принаймні так заявляють у відомстві.

Нагадаємо, станом на 3 грудня Нацбанк встановив нову вартість американської валюти. За добу долар упав на 17 копійок та зупинився на рівні 28,22 грн/дол.

Як повідомляв раніше Знай.ua, чиновники заявили, що середня зарплата громадян зросла на 14.2%. Також до кінця року підвищать практично усі соцвиплати, який нині потребує майже половина населення.

Також Знай.ua писав, що лише за жовтень банківська система України заробила майже 4 мільярди гривень.

Дивіться: Воєнний стан та банки в Україні. Чи варто панікувати?