На п'ятницю, 30 листопада, Національний банк України (НБУ) встановив такий офіційний курс долара США до гривні: 28,39 грн/1 долар США. Тобто, у порівнянні з попереднім днем гривня зросла на 12 копійок.

Обмін валют
Обмін валют

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 28 листопада, курс долара виріс ще на 127 копійок після зростання на 17 копійок. На курс тисне запровадження в Україні воєнного стану.

Раніше ми писали, що вперше в історії України ввели воєнний стан у 10 областях України. Він почав діяти з 9:00 28 листопада і триватиме 30 днів до 27 грудня 2018 року. Експерти відзначили, що довгостроковий вплив на економіку країни зараз спрогнозувати неможливо.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Українці бояться негативних наслідків воєнного стану. Невизначеність і нерозуміння призвели до того, що люди хочуть захистити свої заощадження. Вони масово скуповують на ринку американську валюту, створюючи збільшення курсу і, як наслідок, обвал гривні.

Вже відразу в Києві пропонували купити долар по 30, 5 грн. У Харкові ж ціна досягла майже 40 грн.

Гривня
Гривня

Раніше ми писали, що за місяць починається монетизація субсидий, тобто, економним українцям повернуть частину коштів, які вони можуть використовувати на будь-які цілі.

Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизації, яку почне вже в 2019 році.

У Мінсоцполітики зазначили, що на кожного одержувача субсидій буде відкрито рахунок у банку, ймовірно в Ощадбанку, куди зараховуватимуться кошти. За словами Музиченко, з цього рахунку гроші будуть списуватися для надання субсидій.

Нагадаємо, що Національний банк України не планує вводити обмеження щодо ліміту купівлі валюти або знятті готівки на період воєнного стану. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій на нараді перед 40 банками країни.

Як повідомляв портал Знай.ua у державному бюджеті на 2019 рік був закладений курс на рівні 29,4 грн за долар.

Знай.ua писав, що військове положення введено в 10 областях України. За це рішення проголосували 276 депутатів.