Через запровадження в Україні воєнного стану, російський співак і музикант Борис Гребенщиков не зможе відіграти заплановані грудневі концерти "Акваріума" в Україні. Музикант переніс виступи на невизначений термін.

Також не зможе прочитати лекцію і виступити з віршами у Києві російський поет і публіцист Дмитро Биков.

І хоча продаж квитків на їхні виступи ще проводиться і про скасування концертів офіційно не оголошено, Гребенщиков та Биков повідомили своїм фанатам про те, що не зможуть приїхади в Україну.

Про це вони написали у Facebook.

Зокрема, Борис Гребенщиков написав тим, хто хотів прийти на українські концерти "Акваріуму" в грудні 2018 року:

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

"На жаль, з причин форс-мажору, наш тур по Україні зараз не може відбутися. Сподіваємося, що форс-мажор кане в Лету і ми повернемося до вас. Тому концерти не скасовуються, а переносяться на більш розумний час. Сподіваємося, що на червень".

Гребенщиков мав виступити в Києві 8 грудня, в Одесі 10 грудня, у Запоріжжі 13 грудня, у Дніпрі 14 грудня і в Харкові 17 грудня.

Mash цитував PR-директора "Акваріуму" Максима Ланде про те, що Борис Гребенщиков планував відзначити серією концертів своє 65-річчя – але "учасники колективу потрапляють у вікову групу".

"Аквариум" отменит концерты на Украине — возможно. Это из-за запрета на въезд мужчин 16–60 лет. По словам PR-директора...

Geplaatst door Mash/Мэш op Vrijdag 30 november 2018

Дмитро Биков, який 15 грудня планував лекцію і виступ у Києві, описав ситуацію в поетичній формі:

Увы мне, вольному повесе! Забудь давнишнюю мечту: Я не прочту стихов в Одессе И лекций тоже не прочту. В приморский град...

Geplaatst door Дмитрий Львович Быков op Maandag 3 december 2018

Нагадаємо, 30 листопада стало відомо, що у зв'язку з запровадженням воєнного стану українські прикордонники не будуть пропускати громадян Росії чоловічої статі у віці 16-60 років за винятком випадків, коли ті їдуть із "гуманітарною метою" і зможуть це довести.

Наразі не відома доля запланованого на 22 грудня київського концерту Андрія Макаревича з джазовим проектом "Your 5", учасники якого молодші за 60 років. Самому Макаревичу 11 грудня виповниться 65 років.

Організатор зустрічі Grigorchyk RB на сторінці заходу написав: "Концерт буде. Все буде добре".

Як повідомляв портал Знай.ua, воєнний стан залишить Україну без великого футболу - Виконком Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заборонив проводити поєдинки в регіонах, де введено воєнний стан.

Також Знай.ua писав, Міністерство оборони України 3 грудня офіційно оголосило збори оперативного резерву першої черги в Навчальних центрах ЗСУ.