Міністерство оборони України 3 грудня офіційно оголосило збори оперативного резерву першої черги в Навчальних центрах ЗСУ. Як зазначили у відомстві основне завдання резервістів – підвищити рівень готовності на випадок повномасштабної агресії з боку ворога.

Для цього Генштаб ухвалив цілу низку заходів. Зокрема, передбачається проведення бригадних тактичних навчань, тривалістю до 10 діб на полігонах у Херсонській, Запорізькій областях.

"Також у навчальних центрах – проведено додаткові заходи щодо створення відповідних побутових умов для розміщення військовозобов’язаних та забезпечення їхньої якісної підготовки. Збори, які розпочались сьогодні із військовослужбовцями оперативного резерву першої черги бойових частин триватимуть до 20 діб. Разом з тим, у рамках військового стажування, передбачено залучення курсантів ВВНЗ для виконання обов'язків на посадах командирів та інструкторів навчальних взводів", - підкреслили в Міноборони.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Формат використання резерву мобілізації поки уточнюється, так само як і дані про додаткове укомплектування бойових бригад.

"Наголошуємо, що всі перелічені заходи планується завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов’язаним повернутись до своїх домівок напередодні католицького Різдва та зустріти його у родинному колі", - підсумували у відомстві.

Дивіться: У регіонах України, де впроваджений воєнний стан, посилюють охорону державного кордону

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс законопроект про припинення дії "Договору про дружбу і співробітництво з Росією". Як повідомляв "Знай.ua", кількість російських військ уздовж українського кордону і в анексованому Криму збільшилася. Також "Знай.ua" писав, танки ЗСУ увійшли в Маріуполь.