Президент України Петро Порошенко попередив українців про те, що кількість російських військ уздовж українського кордону і в окупованому Криму збільшилася і може рости. Відповідну заяву гарант зробив у понеділок в Києві, виступаючи на форумі "70-річчя загальної декларації прав людини".

Порошенко зазначив, що Україна зазнала військової агресії після нападу росіян на українські кораблі в нейтральних водах. Тепер уряд України, включаючи самого Порошенка, Верховну раду та омбудсмена Людмилу Денисову роблять все можливе, щоб звільнити українських моряків, яких протиправно заарештували в РФ.

"Україна зараз приймає всі заходи, щоб запобігти повномасштабне вторгнення. І коли хтось каже, що ми повинні використовувати інші сухопутні шляхи для того, щоб перетягнути по суші українські кораблі, це означає, шановні політикани, запропонувати віддати Керченську протоку росіянам? Визнати незаконний статус окупації? ", - запитав президент.

За словами гаранта, військове положення введено на місяць в десяти областях країни для того, щоб захистити її територіальну цілісність. Цей крок виключно превентивний, і не буде позбавляти громадян коституционных прав і свобод. Метою введення військового положення Порошенко також назвав розширення можливостей воруженных сил і всео обронного сектора, включаючи Нацгвардію.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Ми володіємо повною інформацією щодо різкого збільшення російських військ уздовж нашого кордону і в окупованому Криму. І всі можливості, які надає військове положення органів влади, будуть використані для посилення державного кордону з РФ і адміністративної межі з Кримом".

Крім цього, Порошенко додав, що найближчим часом відповідні підрозділи передислокуються для посилення оброни кордону, пройдуть військові навчальні збори з військовим резервом, а також посилиться охорона критичної інфраструктури.

"Знай.uа" писав , що ворожий президент Володимир Путін зробив скандальну заяву, назвавши українську владу "партією війни" і погрожуючи, що війна не припиниться. Злобному карлику вистачило нахабства загрожувати Україні прямо на саміті G20.

Нагадаємо, "заспокійливе від Путіна": танки увійшли в паралізований страхом Маріуполь.

Також ми писали: такий маленький – а вже лицар. Путін публічно заступився за дружину Трампа, комусь може ядерно "прилетіти".