Президент Петро Порошенко вніс законопроект про припинення дії "Договору про дружбу і співробітництво з Росією".

Як відомо, раніше глава держави своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу з РФ, підписаного 31 травня 1997 року. Згідно з рішенням РНБО, МЗС України повинно проінформувати міжнародні організації про бажання країни припинити дію Договору про дружбу з Росією, а також про підстави його припинення.

Документ був внесений 3 грудня пікету під номером 0206 і визначений президентом як невідкладний.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією угода між Україною і Російською Федерацією, в якій закріплюються принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємні зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Згідно з угодою обидві сторони гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам, крім випадків, встановлених національним законодавством держав або їх міжнародними договорами.

Кожна з країн захищає в установленому порядку права своїх громадян, які проживають на території іншої країни, відповідно до зобов'язань по документах Організації з безпеки і співробітництва в Європі та інших загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, домовленостей в рамках СНД, учасниками яких вони є.

Дивіться: Україна розриває договір про дружбу з Росією

Нагадаємо, Семенченко прокоментував затримання українців у Грузії.Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко пояснив, коли скасують воєнний стан в Україні. Також "Знай.ua" писав, саміт G20, який днями відбувся у Аргентині, відкрив очі світовій спільноті на кризу взаємодії лідерів РФ та США Володимира Путіна та Дональда Трампа.