Ситуація з агресією Росії в Азовському морі все більше і більше виходить агресору боком. Лихий чапаєвський наскок тараном не приніс бажаних результатів, і тепер оконфузившійся батьківщині “особливого шляху”, млинців з лопати й бояришнику треба якось виходити зі стану, що склався, а тепер став ще більш незручним через німецькі кораблі, що упираються в округлості Керченської протоки. Втім, автору геніального “вона потонула” не вперше розводити руками у відповідь на незручні питання.

Поки одні країни з соромливістю гімназистки, яка повторює монолог п'яного боцмана, все ще намагаються всіх заспокоїти сакраментальним “давайте жити дружно”, більш рішучі представники світової спільноти вже ініціювали зустріч в нормандському форматі, в ході якої, судячи з усього, питань буде поставлено багато, і відповіді на них доведеться давати вичерпні.

Втім, у Путіна все ще є шанс, що називається, відбутися малою кров'ю. І шанс цей надає йому, як це не парадоксально, сама Україна. Президент України Петро Порошенко напередодні майбутньої зустрічі в нормандському форматі озвучив ряд умов, після виконання яких Росією він готовий скасувати військове положення і зняти супутні оному положення заборони на в'їзд для громадян Росії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Зокрема, серед цих умов - повне звільнення акваторії Азовського моря від кораблів ВМФ Росії і відведення російських військ від українсько-російського кордону.

Слід зауважити, що в даний момент умови, висунуті Петром Порошенком заздалегідь, ще не звучать як ультиматум, що, як ні крути, дає Росії час прийняти їх, щоб вийти з цієї ситуації, хоча б мінімально зберігши обличчя. Бо продовження нав'язлої в зубах пісні про нібито “провокацію” з боку України не обіцяє Росії на майбутній нормандській зустрічі нічого гарного.

Нагадаємо, Володимир Путін запрошує українців стати громадянами Росії

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Путін звинувачує російських моряків у провокації

Також "Знай.ua" писав про підтримку полонених моряків одеськими курсантами