Факт російської агресії проти України ще не визнали в Туреччині, там чути заяви про так званий "конфлікт". Так, для вирішення "конфлікту" між Україною і Російською Федерацією в Керченській протоці потрібно провести зустріч в Нормандському форматі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє телеканал NTV.

Володимир Путін та Раджеп Ердоган
Володимир Путін та Раджеп Ердоган

"Я поговорив з президентами РФ і України Володимиром Путіним і Петром Порошенком з приводу цього інциденту. Сподіваюсь, що чотири країни проведуть між собою зустріч, і на ній почнеться новий процес з метою врегулювання цієї ситуації", - пояснив ситуацію Ердоган.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо також той факт, що до Нормандського формату крім України і Росії входять також Німеччина і Франція.

Варто нагадати, що лідер США Дональд Трамп скасував офіційні зустрічі з президентами Туреччини і Південної Кореї в рамках саміту G20, замінивши їх "неформальними бесідами".

"Спочатку Трамп планував провести вісім зустрічей зі світовими лідерами G20, але в четвер він різко скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Білий дім сказав, що офіційні зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї буде замінено неофіційними бесідами", - заявили представники Білого дому.

Крім того, днями Трамп особисто відзначив у Twitter, що розмови з Путіним дійсно не буде.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд ФРН не буде тиснути на Росію за конфлікт в Азовському морі – заявку українського посла на відправку німецьких кораблів в наші води відхилили. Це підтвердив прес-секретар федерального уряду Штеффен Зайберт. За його словами, "в даний час найголовніше - стриманість і діалог".

"Відправка німецьких кораблів до узбережжя Криму не планується, оскільки Німеччина домагається від обох сторін стриманості і зниження ескалації", - пояснив він.

Крім того, представник МЗС ФРН, уряд Німеччини не визначилися в питанні нових санкцій щодо Росії, дебати про введення подібних штрафних заходів у зв'язку з керченською кризою є "поспішними".

Нагадаємо, Путіна жорстко покарають за беззаконня: Україна вимагатиме перекрити головну морську артерію, такого він точно не чекав.

Як повідомляв Знай.uа приструнити Путіна або допомогти йому? На саміті G-20 Ердоган здивував заявою Україні є над чим замислитися.

Знай.uа писав, під прицілом тепер не тільки Україна: хто ще виявиться мішенню Путіна.