Саміт G20, який днями відбувся у Аргентині, відкрив очі світовій спільноті на кризу міжполітичної взаємодії лідерів РФ та США Володимира Путіна та Дональда Трампа.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментар експерта з міжнародної політики Андрія Каракуца, який проаналізував причини зриву зустрічі президентів США і Росії на саміті G20.

Експерт висловлює припущення, що глава Білого дому Дональд Трамп до закінчення терміну своїх повноважень буде відмовлятися від зустрічей з російським президентом Володимиром Путіним, до яких так сильно прагнуть в Кремлі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зокрема, есперт-міжнародник зазначив, що Трамп повідомив про відмову від зустрічі з Путіним "дуже принизливим чином - написав твіт".

"Це досить важкий удар для російської дипломатії, це фактично ляпас", - резюмував Каракуца.

Більш того, експерт підкреслив, що скасування зустрічі перш за все пов'язана з ситуацією в Україні і з опублікованим матеріалом в The Washington Post про те, що Дональд Трамп планував в 2016 році побудувати хмарочос "Трамп-тауер" у російській столиці.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Нагадаємо, Білий дім підтверджує проведення неформальної зустрічіТрампа та Путіна на полях G20. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила інформацію про те, що російський та американський лідери Володимир Путін і Дональд Трамппровели неформальну розмову на полях саміту G20 в Аргентині.

"Президент Трамп і перша леді провели ряд неформальних розмов із світовими лідерами у ході вечері минулого вечора, включаючи президента Путіна", - заявила Сандерс.

Раніше Знай.uа писав про те, що американський лідер Дональд Трамп неодноразово проігнорував Путіна за короткий проміжок часу. Він повів себе так на з'їзді "Великої двадцятки".

Президент США Дональд Трамп не став ні вітатися, ні спілкуватися з президентом Росії Володимиром Путіним під час прибуття на саміт G20 у п'ятницю, 30 листопада в Буенос-Айресі.

Дивно, але Путін прибув на захід раніше і одразу зайняв своє місце за столом переговорів. Американський лідер прибув через кілька хвилин і відразу ж приєднався до групи світових лідерів, які щось жваво обговорювали.

Також Знай.uа повідомляв, що лідери країн, що входять до "Великої двадцятки", прийняли декларацію за підсумками саміту, що проходив в Аргентині.