Білий дім підтверджує проведення неформальної зустрічі Трампа та Путіна на полях G20. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила інформацію про те, що російський та американський лідери Володимир Путін і Дональд Трамп провели неформальну розмову на полях саміту G20 в Аргентині.

"Президент Трамп і перша леді провели ряд неформальних розмов із світовими лідерами у ході вечері минулого вечора, включаючи президента Путіна", - заявила Сандерс.

При цьому зазначається, що президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп під час церемонії групового фотографування не обмінювалися рукостисканнями на саміті G20 в Аргентині.

За їх словами, Трамп увійшов у зал одним з останніх, він пройшов повз наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда і Путіна, "не зупинившись поговорити або потиснути руки".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Наголошується, що на фотографуванні Путін і Трамп стояли на деякій відстані один від одного.

Зазначимо, 1 грудня на саміті G20 повинна була відбутися повноформатна зустріч Путіна і Трампа. Передбачалося, що вони проведуть розмову тет-а-тет, яка триватиме близько 20 хвилин. Потім до зустрічі повинні були приєднатися члени делегацій. Планувалося, що сторони обговорять питання, пов'язані з двосторонніми відносинами, а також стратегічну безпеку, роззброєння, регіональні конфлікти.

Прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков заявив, що у президента Росії Володимира Путіна і глави США Дональда Трампа був короткий контакт на полях саміту G20 в Буенос-Айресі.

При цьому прес-секретар зазначив, що йому невідомо, спілкувався Путін з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей чи ні.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп вперше пояснив, чому скасував двосторонню зустріч з Володимиром Путіним на саміті G20. Зокрема, Трамп зазначив, що єдиною причиною скасування зустрічі стала агресія російських військових по відношенню до кораблів українських ВМС і затримання моряків в Керченській протоці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російська агресія проти України зараз на вустах у всього світу. Тим не менш тільки в Європі у даний момент можуть серйозно вплинути на ситуацію.

Також "Знай.uа" писав, Рада Євросоюзу із закордонних справ обговорив ситуацію в Азовському морі і вирішив ініціювати прийняття конкретних контрзаходів щодо країни-агресора Росії.