Турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган зізнався, що днями обговорював з президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник в Керченській протоці.

"У ході бесіди з Путіним проблема інциденту в Керченській протоці обговорювалося, в тому числі обговорювалося і питання про нашу роль як посередника", - зазначив він в коментарі під час саміту G-20.

Володимир Путін та Раджеп Ердоган
Володимир Путін та Раджеп Ердоган

За словами Ердогана, обговорення проблеми планують продовжити на зустрічі під час саміту.

Путін і Ердоган
Путін і Ердоган

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як відомо, 28 листопада Ердоган провів телефонні переговори з президентами України і Росії, під час яких йшлося про загострення в зв'язку з агресією РФ у Керченської протоки.

Порошенко і Ердоган домовилися, що президент Туреччини підніме українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20, який відбудеться з 30 листопада по 1 грудня.

В АП зазначили, що Ердоган "засудив ескалацію і агресивні дії РФ проти України". Порошенко також закликав посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків і кораблів. Реагуючи на агресію на море, Туреччина наполягає, що прохід через Керченську протоку в Чорне море не повинен блокуватися.

Туреччина закликає "уникати кроків, які можуть принести небезпеку для регіонального миру і стабільності".

Дивіться: Росія захопила українські кораблі у Керченській протоці

Нагадаємо, Ердоган пообіцяв порушити питання агресії Російської Федерації в Україні на саміті "Великої двадцяти".Як повідомляв "Знай.ua", Путін у своєму стилі прокоментував воєнний стан в Україні. Також "Знай.ua", Росія перекрила Азовське море.