Президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв порушити питання агресії Російської Федерації в Україні на саміті "Великої двадцяти".

Про це повідомив Петро Порошенко у Twitter.

Наразі вже відомо, що довгоочікуваний саміт проходитиме з 30 листопада до 1 грудня в Аргентині.

Крім того президент Порошенко розповів, що ознайомив свого турецького колегу Ердогана з ситуацією в Азовському морі. У свою чергу президент Туреччини пообіцяв підняти це питання під час на саміті країн.

Разом з тим варто відзначити, що 27 листопада, у так званих "судах" в окупованому Криму почали обирати запобіжні заходи взятим у полон українським морякам. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК РФ, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років).

У Керченській протоці російські кораблі напали на українські судна. Влада Росії заявляють, що Україна незаконно перетнула кордон. За цим звинуваченням в тимчасово окупованому Криму пройшов суд по справі 12 українців.

Раніше суд заарештував чотирьох взятих у полон українських моряків Володимира Варимеза, Сергія Цибизова, Віктора Беспальченко і Андрія Оприско.

Так званий "Київський районний суд" в окупованому Сімферополі заарештував на два місяці одного з затриманих Росією українських моряків в Азовському морі. Згодом з'явилася інформація про нові арешти. Зауважимо, що воїнів Військово-Морських Сил "судять" за російським законодавством.

Раніше повідомлялося про арешт Володимира Варимезе, який проживає в Одеській області і народився у 1992 році. До речі, Варемез був членом екіпажу буксира "Яни Капу". До речі, своєї провини український моряк не визнав.

Так деякі російські джерела повідомляють, що суд заарештував на два місяці ще одного українського моряка, затриманого при порушенні кордону РФ у Керченській протоці.

Заарештований Драч заявив, що не знав, куди прямує судно.

Всього суд має обрати запобіжний захід для 12 з 24 затриманих військових.

Суд постановив заарештувати українських військових до 25 січня 2019 року, тобто на два місяці. Нижче повний список людей:

Володимира Варимеза;
Сергія Цибизова;
Андрія Оприска;
Віктора Беспальченко;
Юрія Будзила;
Сергія Попова;
Михайла Власюка;
Володимира Терещенка;
Богдана Головаша;
Романа Мокряка;
Сергія Чулибу;
Владислава Костишина.

Нагадаємо, Міноборони терміново звернулося до українців.

Як повідомляв "Знай.ua", для полонених українських моряків "скинулось" усе СІЗО, злочин Путіна шокував навіть бувалих.

Також "Знай.ua" писав, що Путін підтвердив, що ми не даремно боялися.

Президент Порошенко заявив, що воєнний стан діятиме лише в деяких областях