В Україну закритий в'їзд громадян РФ чоловічої статі від 16 до 60 років, але насправді прикордонники "розгортають" і жінок, пише газета "Вести". Так, навіть якщо людина є етнічним українцем, але змінив громадянство, його все одно не пустять в Україну.

Спочатку про це стало відомо з народних чуток, а потім "сарафанне радіо" підтвердилося, та не де-небудь, а на сторінці нашого президента Петра Порошенка в Facebook.

"Щоб Росія не формувала в Україні загони "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних Сил РФ. А також щоб не дати росіянам здійснити в Україні операції, які вони планували ще в 2014 році", — написав Петро Порошенко.

Обмеження вступило у свою законну силу з п'ятниці, 30 листопада, в той же період, коли був прийнятий закон про введення військового положення в Україні. За словами Петра Цигыкало, голови Державної прикордонної служби, на кордоні запроваджено "перший рівень бойової готовності". Росіян не впускають в нашу країну сотнями. В'їзд заборонений у тому числі відомим артистам, музикантам, бізнесменам і людям, які чомусь вважають, що їм зважаючи особливого статусу все можна.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, хореограф і соліст Великого Театру Андрій Меркур'єв скаржиться, що він і мета візиту чесно назвав, і достатню кількість грошей для в'їзду пред'явив, і запрошення у нього було з собою, але на кордоні його все одно "завернули". Не пускають в Україну і танцюриста Ільдара Тагірова, який їхав до Одеси, виступити на прем'єрному показі вистави DIALOGY театру U!Zahvati. Гастролі довелося скасувати лідеру групи "Акваріум" Борису Гребенщикову.

У Росії тим часом заявляють, що дзеркальних заходів для українців не передбачається. Брешуть – за час дії розпорядження Порошенко в РФ не пропустили 120 українців без зазначення причин. Також стало відомо, що під заходи "посиленого прикордонного контролю" потрапляють не всі росіяни, а тільки ті, хто на думку прикордонників може бути причетний до пропагандистських і дискримінаційним заходам, а також не можуть чітко пояснити мету візиту.

Як заявляють українські прикордонники, особливі заходи не поширюються на всіх росіян. З початку дії розпорядження, в Україну проїхали 780 чоловіків з Росії.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко розповів, що потрібно для того, щоб зняти воєнний стан – це може бути зроблено в будь-який момент, але доведеться виконати деякі умови.