Компанія eBay, яка оскандалилась фактом продажів товарів із символікою так званих "ДНР" та "ЛНР", зробила неочікувану заяву із цього приводу.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення компанії у відповідь на запит посольства України в США.

У заяві йдеться, що eBay обіцяє найближчим часом прибрати з продажу товари з символікою так званих "ДНР" і "ЛНР".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Там визнали, що обидві організації включені в санкційних списків США і ЄС, а гроші, отримані від продажу, можуть бути використані для фінансової підтримки їх діяльності.

В українському посольстві також відзначили, що чекають аналогічної відповіді і від Amazon.

Нагадаємо, незважаючи на заборони і санкції, на всесвітньо відомому торговму майданчику Amazon.com продаються товари із символікою "ДНР". З цього приводу посольство України в США звернулося до засновника інтернет-магазину Джеффа Безоса "з наполегливим закликом" зняти з сайту такі товари.

Крім Amazon.com аналогічний "лист щастя" було відправлено і керівництву компанії eBay Inc - повідомляє Посольство України у США на сторінці в Facebook.

Раніше Знай.uа писав про те, що інтернет-портал купівлі-продажу товарів ebay подав в суд Каліфорнії (США) позов до компанії Amazon за незаконне переманювання топових продавців на свою платформу.

Не секрет, що компанії є прямими конкурентами, оскільки створили дві найбільші торговельні майданчики різними товарами по всьому світу.

Також Знай.uа повідомляв, що британський комік Саша Барон Коен спробував продати з інтернет-аукціону поліетиленову пляшку, на якій розписався колишній віце-президент США Дік Чейні.