Українці, які мають важкохворих дітей, можуть з наступного року розраховувати на фінансову допомогу з боку держави. Уряд визначив порядок надання такої допомоги.

Про це повідомляє "Я і Закон".

Згідно з документом, після 1 січня 2019 року в Україні вводиться окремий вид допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, які хворіють:

  • важкими перинатальними ураженнями нервової системи;
  • важкими вродженими вадами розвитку;
  • рідкісними орфа захворюваннями;
  • онкологічними, онкогематологічними захворюваннями;
  • дитячим церебральним паралічем;
  • важкими та психічними розладами;
  • цукровий діабет I типу (інсулінозалежний);
  • гострими або хронічними захворюваннями нирок IV ступеня.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також допомога надаватиметься на дитину, що отримала важку травму, якому потрібна трансплантація органу, паліативна допомога, яким не встановлено інвалідність.

Крім того, лікарсько-консультативну комісію наділили повноваженнями з видачі довідки, необхідної для призначення допомоги.

Дитячі гроші під загрозою. Що говорять в уряді

Конституційний суд України дійшов висновку, що держава не в змозі дати гарантії своїм громадянам на постійні і безперебійні соцвиплати на неповнолітніх громадян.

Таким чином, цей вид соціальної допомоги повністю залежить від Верховної Ради. В разі, якщо парламентарі не затвердять у державному бюджеті допомогу та її розмір - грошей не побачить ніхто.

Як повідомляв портал Знай.ua, лише десята частина українців заощаджують та відкладають гроші. Більшості ж не вистачає їх зарплати. Згідно опитувань, 43% громадян у нашій державі живуть від зарплати до зарплати.

Також Знай.ua писав про те, що українцям почнуть відключати газ. Якщо сума боргів за блакине паливо у родини перевищує чотири тисячі гривень та не погашається протягом виділеного терміну, слід бути готовим, що поставки газу прининяться.

Дивіться: При народження дитини батьки отримають ще одну допомогу - бебі-бокси