Поліцейські Хмельницього презентували новий спосіб боротьби з керуванням авто напідпитку. Ним стили спеціальні окуляри під назвою “Drunk Busters”.

Про це йдеться на офіційному сайті Національної поліції.

Такі окуляри імітують стан алкогольного сп’яніння. Правоохоронці пояснили, що цей девайс допомагатиме проводити профілактику водіям. Презентація відбулася у рамках проекту “Випробуй у безпеці”. Це спільний проект Патрульної поліції та Всеукраїнського об’єднання автошкіл.

“Відтепер патрульні в профілактичних заходах використовуватимуть спеціальні окуляри "Drunk Busters" для наочної демонстрації небезпеки керування в стані алкогольного сп'яніння. Ці окуляри імітують візуальне сприйняття світу очима нетверезого водія — спотворюють зір подібно до того, як це робить алкоголь, потрапляючи до організму людини”, - йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Учасник заходу поділився своїми враженнями і розповів, що цікаво було відчувати, як це – мати ясний розум і не розуміти відстань між предметами, їхні габарити та точне місце розташування.

Кожен охочий зможе випробувати окуляри "Drunk Busters" на собі. Патрульна поліція області зараз має 3 комплекти таких окулярів. Копи заявляють, що будуть активно їх використовувати.

Також, "Знай.ua" писав, що представники української діаспори провели акцію на підтримку моряків Військово-морських сил ЗСУ, які були взяті в полон 25 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації у Керченській протоці.

"Знай.ua" писав, що в Україні почнуть штрафувати за зарплату "в конверті" – адже нашій "бідній і нещасній" державі потрібно обов'язково знати, коли і скільки отримує кожна людина.