Згідно з індексом вартості електроенергії для домогосподарств, у столиці України споживачі платять менше, ніж в будь-якій іншій країні Європи.

Вартість електроенергії для побутових споживачів в Києві становить 3,64 євроцента за кіловат/годину. Такої низької вартості за спожите світло не знайдете більше ніде в Європі.


Про це повідомив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК Нафтогаз Олексій Хабатюк на своїй сторінці в Facebook.

тарифи

Згідно з індексом вартості електроенергії для домогосподарств (Household Energy Price Index) за листопад 2018 року, Київ знаходиться на останньому, 32 місці, за цим показником. Передостанню сходинку займає столиця Сербії Белград з ціною 7,23 євроцента за кВт/год.

Середня вартість електроенергії для домогосподарств серед усіх європейських столиць складає 17,74 євроцента, для столиць країн-учасниць ЄС - 18,85 євроцента.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

електрика

Найдорожча електроенергія у Данії, там сподивачі платять 32,16 євроцента за кВт/год. Далі йде Німеччина, там світло трохи дешевше - 30,48 євроцента. А 25,04 євроцента платять жителі іспанської столиці.

Нагадаємо, українцям пояснили, як законно зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.

Як повідомляв портал Знай.ua, багато українських родин не можуть отримати субсидію через родичів, які прописані в домі, але не проживають там. Громадянам пояснили, як діяти в такій ситуації та добитися надання пільг.

Також Знай.ua писав про те, що за борги українцям відкючатимуть газ. Що потрібно знати та встигнути зробити, щоб взимку незалишитись у холодному будинку.