Українці можуть платити вчетверо менше за тепло, якщо здійснять ефективний енергоаудит в своїх будинках.

Як пояснив директор спецпроектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, на сьогодні тарифи на гарячу воду та опалення відрізняються не лише у містах, навіть до конкретного будинку можуть бути прив'язані різні розцінки, - пише "businessua.com".

українці

"Це пов'язано з тим, що будинки будувалися відповідно до різних вимог, з різними нормами, зокрема, що стосуються термоізоляції. Якщо термоізоляції взагалі немає, на тепловізорі не можна буде відрізнити, де стіна, а де вікно", - пояснив він.

Таким чином, однією з ключових енергоефективних заходів є термомодернізація. Однак перш, ніж здійснити її, слід провести так званий енергоаудит. Як розповів експерт в сфері ЖКГ Андрій Никончук, під час дослідження з'ясовують об'єм енергоспоживання. Тобто порівнюють, т, що є на даний момент та що зміниться після проведення модернізації.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

платіжки


Експерт додав, що такі заходи можуть включати в себе утеплення даху та фасадів будинків, а також підвальних приміщень, і утеплення абсолютно всіх інженерних комунікацій, що безпосередньо пов'язанні з гарячим водопостачанням та обігрівом житла.

Також сьогодні українцям рекомендують встановити регулятори на батареї, які допоможуть ефективніше використовувати енергоресурси та економити тепло і кошти.

опалення


Все це, впевнений Никончук, допоможе істотно скоротити витрати населення на опалення.

"У чотири рази - це багато. Напевно, якщо говорити, що це - спорудження без вікон і дверей, то тоді, можна ці три четвертих (витрат) прибрати. А, якщо це - убита "хрущовка", то реально - на 40%", - заявив він

тарифи

Нагадаємо, Кривий Ріг досі залишається без опалення, люди розгнівані, протести не вщухають.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, кому в першу чергу виплатять живі гроші за зекономлені субсидії в рамках монетизації.

Також Знай.ua писав про те, що нові ціни на тепло офіційно показали українцям.Опалення знову подорожчало.

Дивіться: Чому українці мерзнутимуть цієї зими