У деяких містах України, склалася ситуація з відсутністю тепла в будинках. І вона близька до катастрофічної.

Про це повідомляє експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич.

"Справді склалася просто ганебна ситуація в низці населених пунктів, незважаючи на рапорт нашої влади, про те, що "ми готові, ми запустимо вчасно". У Кривому Розі вчора взагалі була катастрофічна ситуація. Незрозумілі суб'єкти штурмували автомобільний транспорт і офіс місцевого "Міськгазу". І поставили під питання взагалі нормальне функціонування газових мереж. Повірте, це якийсь нонсенс", - пояснив він.

При цьому експерт зазначив, що через відсутність тепла внутрішньобудинкові мережі можуть прийти в непридатність, тому що просто замерзнуть.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Марунич дивується, чому місцеві та державні органи влади допустили таку ситуацію. Адже мережі можуть замерзнути і прийти в непридатність, а така ситуація вже відбувалася в Алчевську.

При цьому Криворізька міськрада Дніпропетровської області вже оголосив вимушені канікули в школах та дитячих садках, які обслуговуються державним підприємством "Криворізька теплоцентраль".

Ще у неділю, 11 листопада, у Кривому Розі без тепла залишалися 78 шкіл, 75 садків, 22 лікарні, 30 об'єктів соцкультпобуту та 2011 багатоповерхових будинків.

Нагадаємо, нові ціни на тепло офіційно показали українцям. Опалення знову подорожчало.

Як повідомляв Знай. ua, скільки насправді українці будуть платити за тепло: у Гройсмана все порахували. Тарифи на тепло після подорожчання газу не можуть бути підвищені більш ніж на 16%.

Знай. ua писав, чтпро те, хто, коли і скільки отримає "живими" грошима. До 1 травня 2019 р. обіцяють відкрити рахунки тільки тим, хто звернувся за субсидією вперше.