Українцям повідомили найнеприємнішу новину. Так з підвищенням цін на газ, яке з першого листопада анонсував прем'єр-міністр Володимир Гройсман, неодмінно підвищаться тарифи за комунальні послуги.

Відомо, що нові платіжки за опалення варто очікувати вже через 30-40 днів – саме стільки часу потрібно НКРЭКУ для затвердження оновлених тарифів.

Таку думку висловив у коментарі UBR.ua екс-міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. Передає Хвиля.

Так на думку екс-міністра, нові тарифи зможуть затвердити протягом місяця, так як уряду спочатку треба буде опублікувати рішення і тільки потім НКРЭКУ проведе слухання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Уряд спочатку має опублікувати саме рішення. Тільки після цього НКРЭКУ проведе слухання. Для великих ліцензіатів нові тарифи затвердять приблизно протягом місяця, по дрібних містах процедура займе трохи більше часу", повідомив Кучеренко.

При цьому експерт відзначає, що українців чекає новий "букет" неприємностей, які стосуються субсидій. І справа не тільки в тому, що Уряд оголосив війну "нечесним" пільговикам, але і в самій процедурі перегляду тарифів на комунальні послуги і газ.

"Нові тарифи вимагатимуть перерахунку субсидій. З одного боку, доступ до пільг через високі ціни на газ отримають більше українців. З іншого, вони викликають ажіотажний попит і плутанину. Адже частину субсидій доведеться перераховувати заднім числом", — сказав Кучеренко.

Відзначимо, що ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%. Про це повідомив Володимир Гройсман на екстреній нараді уряду в п'ятницю, 19 жовтня 2018 року.

Відомо, що до 1 листопада населення буде платити за газ за старою ціною — 6958 грн. за 1000 м³.

Щоб зберегти цей тариф, Кабмін двічі останнім часом продовжував дію спецобязательства, згідно з яким НАК "Нафтогаз" зобов'язаний був постачати паливо населенню, релігійним організаціям і теплокомуненерго за пільговою ціною 4942 грн. за 1000 м³.

Нагадаємо, в Україну знову мчать холоди, а разом з ними і погані новини для споживачів природного газу. З 1 листопада 2018 року для українців ціни на блакитне паливо аж злетять до 23,5%.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти дали кілька важливих порад, як не мерзнути взимку і заощадити на опаленні.

Також "Знай.uа" писав, Петро Порошенко закликав Кабмін розробити систему додаткових компенсацій з бюджету для тих громадян пенсійного віку, чиї пенсії нижче прожиткового мінімуму.