Верховна Рада 26 листопада підтримала законопроект про запровадження воєнного стану у 10 регіонах України та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії, зокрема це стосується таких областей, як:

Вінницька,

Луганська,

Донецька,

Миколаївська,

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Одеська,

Сумська,

Харківська,

Запорізька,

Чернігівська,

Херсонська.

Зазначені регіони межують з Російською Федерацією по суші або можуть бути піддані атаці з боку моря. Виняток становить тільки Вінницька область, що межує з Придністров'ям, де також побачили військову загрозу. Режим воєнного стану тривати 30 днів до 27 грудня. Яка ж ситуація у різних містах, котрі вказані в законі?

Харків

В Харкові та області посилили піше патрулювання, яке проводимо поліція із залученням доданих сил. УЄФА змінив місто і стадіон, на якому буде проходити поєдинок Ліги чемпіонів між Шахтарем і Ліоном.

Миколаїв

Абсолютно всі військові частини міста та області приведені в бойову готовність, але поки мобілізації не очікується. Мешканцям міста заборонено робити відео та фото військової техніки і носіння камуфляжу.

Одеса

На околицях міста колони військової техніки, а порт, де розміщується військово-морський флот, спорожнів. Згодом болгарська авіакомпанія Bulgaria Air скасувала прямі рейси Одеса - Софія імовірно до 21 грудня включно.

В області працює 31 блокпост на дорогах державного значення та на під'їздах до обласного центру, в тому числі 7 стаціонарних та 24 мобільних, повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області в середу. Для стабілізації ситуації в Одесу будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і фахівці Департаменту захисту економіки Нацполіціі.

Херсон

Планується збільшення військової присутності ВСУ в Херсонській області.

Донецька і Луганська області

Тут мало кого здивуєш посиленими перевірками на блокпостах, але з набуттям чинності закону про воєнний стан з'явилося більше пересувних блок-постів - зупинити і перевірити документи можуть на будь-якій ділянці дороги.

Суми

Запровадили заборону на продаж алкоголю військовослужбовцям і людям у військовій формі, в нічний час - цивільним. Також введено заборону на полювання в прикордонній зоні і проведення сільгоспробіт у вечірній і нічний час. У Сумській області місцеві жителі стали отримувати повідомлення, нібито від Міністерства оборони України, з вимогою прийти до військового комісаріату.

Вінниця

Цивільним заборонено носіння військової форми, а також знаходження в прикордонній зоні без документів. Ввели заборону на аеро-, відео-, фотозйомку без узгодження з відповідними службами і військовими частинами. На основних трасах Вінниці встановили мобільні блок-пости, до складу яких входять нацгвардійці і поліція, з метою безпеки і оперативної реакції у разі прояву правопорушень.

Запоріжжя

У Запорізькій області на дорозі до Азовського моря з'явилися блокпости з озброєними поліцейськими, які перевіряють всіх автомобілістів. З 7 грудня буде офіційно заборонено вести полювання на час воєнного стану. Для того, щоб шахраї не заподіяли шкоди громадянам, запорізькі правоохоронці планують тимчасово заборонити цивільним носити військову форму.

Дивіться: в Україні запровадили воєнний стан

Нагадаємо, у мережі порівняли можливості українського та російського флотів.Як повідомляв "Знай.ua", українському флоту дозволили відкривати вогонь на ураження. Також "Знай.ua" писав, Верховна Рада розгляне на пленарному засіданні законопроект про припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.