Вчені заявляють, що глобальне потепління найбільше відчують усі жителі Землі у 2019 році. Температура поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану (Ель-Ніньо) піднялася до рекордної позначки, тому наступний рік ймовірно стане найспекотнішим історії людства.

Про це повідомляє National Geographic.

"З Ель-Ніньо цілком можливо, що 2019 рік стане найспекотнішим роком", заявила кліматолог з Каліфорнійського університету Саманта Стівенсон.

У всьому світі в останні роки дослідники відзначають значні, а подекуди просто катастрофічні наслідки Ель-Ніньо.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Чотири найспекотніші року в історії були з 2015 2018 рік, що обумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня за даними Всесвітньої метеорологічної організації", - йдеться в повідомленні телеканалу.

У північній півкулі лише за поточний рік вчені зафіксували 70 тропічних циклонів та ураганів, що значно вище середньої кількості попередніх періодів. Зазвичай їх було не більше півсотні.

Нагадаємо, вчені заявили, що в людства менше часу, ніж ми вважали раніше, щоб зупинити катастрофу. Глобальне потепління все активніше дає про себе знати. ООН закликає всі країни до рішучих та швидких дій.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені у короткому відеоролику показали рух айсбергів. На відео можна побачити унікальну "подорож" найбільшого айсберга в історії – "В-15", площа якого становить близько 11 тисяч квадратних кілометрів. Він відокремився від Антарктиди навесні 2000 року.

Також Знай.ua писав про те, що вчені зафіксували незвичайний гул в надрах Землі. Дивні звуки виривають з дна Індійського океану. Доци природу та причини цього явища досліджують вчені, його вже назвали криком планети.

Дивіться: Глобальне потепління. Що відбувається з планетою та як це позначиться на житті людей