Журналісти викрили скандальну схему, якою кондитерські та кафе дурять людей. Зазвичай у меню вказана одна ціна, а платити доводиться геть іншу.

В чому ж полягає така різниця розбиралися журналісти телеканалу “Україна” у проекті “Сегодня”.

Зазвичай заклади харчування вказують ціну за 100 гр десерту. Однак в чеку клієнти отримують іншу суму. Наприклад, в одному закладі Києва в меню тістечко коштує 55 гривень за 100 грамів. Однак офіціант приносить рахунок, у якому вартість десерту більша на 20%. Причина цього полягає у вазі, яка, як правило, вища, ніж 100 гр.

Офіціанти зобов’язані попереджувати про такий нюанс. Однак під час експерименту журналістів, які зробили замовлення в закладі, офіціант нічого про це не сказав. Журналісти, як і очікували, отримали більший рахунок та звернулися до адміністратора закладу зі скаргою. Вона розповіла, що в закладі шматочки десерту трохи більше, звідси і підвищення вартості.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Журналісти попросили книгу скарг і виявили повідомлення про такі ж махінації. На це адміністратор додала, що зараз заклад знаходиться в процесі передруку меню, де вкажуть більш коректну ціну.

В іншій кондитерської вагу зовсім не стали відзначати. Там ціна коливається від 130 до 180 гривень за десерт. Так, тістечко за 150 гривень нам зважили: воно повинно важити близько 130 грамів, але важить лише 110 грамів, таким чином гроші за 20 грамів поклали собі в кишеню.

Експерти стверджують, що у випадку, коли в кафе чи кондитерській не попередили про коливання ваги і принесли більший рахунок, відвідувач має право заплатити стільки, скільки вказано в меню.

Нагадаємо, що у дитячому садку під Києвом отруїлися діти. Мама одого з дітей додала фото, зроблене у їдальні – солоні огірки, бутерброди сумнівної свіжості і якості, буряк, який вже давно почорнів.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", нові умови паркування в Києві виженуть водіїв на мороз, а метро завантажать по повній: що потрібно знати

Також "Знай.ua" писав про те, що воєнний стан викреслить з раціону українців найкорисніший продукт.