Соя і продукти з неї

Із сої роблять різні замінники м'яса (котлети, відбивні, гуляш) а також молочні продукти (саме молоко, сир). У сої багато різних вітамінів, цей продукт швидко і легко готується, насичуючи при цьому організм білками. Соя корисна для мозку, судин і покращує роботу всього організму.

Пісна ковбаса

Так, існує пісна ковбаса. Але в ній багато різних загусників, барвників і ароматизаторів, які навряд чи поліпшать ваше здоров'я.

Пісний хліб

Практично весь хліб зараз насправді пісний. У нього не додають ні яйця, ні вершкове масло. Але на склад все-таки варто подивитися. А якщо сумніваєтеся - візьміть хлібці.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Макарони і вареники

Макарони теж можна зробити пісними, головне не брати яєчну локшину. А в іншій рідко бувають яйця. Але дивіться, щоб в складі не було яєчного порошку. А якщо брати макарони з борошна твердих сортів, то ще й здоровіше станете.

З варениками та ж історія. Дивіться склад, якщо купуєте. Якщо робите самі, не додавайте яйце і готуйте їх на воді, а не на молоці. Саму начинку теж можна підібрати смачну і пісну, та ж картопля, гриби, капуста, вишні. Головне без сиру і м'яса.

Маргарин і спред

Спреди і маргарин робляться з рослинних інгредієнтів, в них немає нічого від молока. Але в деякі спреди додається тваринний жир. Знову ж таки, уточнюйте в складі. У рослинно-вершковому спреді є тваринний жир, його в піст не їдять.

Пісний майонез

Частенько на полицях супермаркету можна зустріти пісний майонез. Зробити його самому - суцільна мука. Адже справжній майонез оснований на яйцях і великій кількості рослинного масла. А той, який продається в магазині - це скоріше соус зі смаком майонезу. Але теж має право на існування під час посту.

Пісна випічка і солодощі

Під час посту часто можна навіть знайти пісну випічку. Як і хліб, в ній немає яєць і молока. До речі, чистий чорний шоколад теж пісний продукт. Але тільки в тому випадку, якщо в нього не додавали молоко. Ще можна побалувати себе мармеладом, козинаками, халвою.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.