Що сьогодні можна їсти, а що не можна

Сьогодні потрібно, як і в інші дні посту, утриматися від м'яса і його похідних, від яєць, сиру, вершкового масла. У «сухі» дні посту можна їсти сирі і сушені фрукти і овочі, хліб, солені закуски з цих продуктів. Але головне, щоб ні в цей день, ні раніше вони не були термічно обробленими. Винятком буде лише хліб.

Можливе використання овочів і грибів: квашених, маринованих і солоних, але тільки в тому випадку, якщо в них не міститься масло. Сухофрукти дозволені всі, крім бананів.

До речі можна так приготувати і вівсянку, і гречану кашу. Просто залийте її на ніч холодною водою і залиште в холодильнику. А вранці можете додати до неї сік, сіль, мед і горіхи.

Меню на день

Перший сніданок: пластівці кукурудзяні або вівсяні - 60 г; сік яблучний - 200 мл.
Другий сніданок: яблуко - 1 шт.
Обід: бутерброди з соєвим сиром - 2 шт .; сік яблучний - 200 мл.
Полудень: збитень (безалкогольний) - 200 мл
Вечеря: сухофрукти, попередньо замочені (інжир, курага, родзинки) - 100 г; вода - 200 мл.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Рецепт дня - Салат з груші і руколи

Візьміть одну пачку руколи і дві груші. При бажанні рукколу можна замінювати латуком. Також візьміть ще половину склянки фундука та жменьку невеликих родзинок без кісточок. Щоб приготувати заправку вам знадобиться сік грейпфрута, яблучний оцет, сіль, цукор і мелений перець.

Ізюм потрібно попередньо замочити на 15 хвилин в теплій воді, пропустити через друшляк і підсушити. Змішайте всі інгредієнти. З груш потрібно видалити серцевину і шкірку. Наріжте на 8 дольок. Змішайте всі інгредієнти в салатниці разом із заправкою. Для прикраси можна посипати насінням соняшника, кунжуту або льону. .

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.