Лікар-нейрохірург, онколог Антон Шкіряк повідомив, що найбільше рак загрожує представникам п'яти професій — пілотам і бортпровідникам, майстрам манікюру і педикюру, фермерам, а також офісним працівникам.

Офісна робота зазвичай може бути фактором ризику серйозного розвитку в організмі злоякісних новоутворень, передає Обозреватель.

За його словами, у пілотів і бортпровідників часто виникає рак шкіри.

"…невідомо, що є основною причиною, але є підозра, що на великих висотах на них ультрафіолетове випромінювання впливає більше, ніж на звичайну людину" заявив співрозмовник.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Лікар додав, що майстри манікюру і педикюру під час роботи вдихають пари різних хімічних речовин, через це у представників цієї професії з'являються пухлини головного мозку та рак легенів.

"Фермери: гербіциди, пестициди, взагалі сучасна агрокультура використовує дуже багато шкідливого. Ви знаєте, які трактори в Україні і паливом якої якості вони заправляються. Тобто, ще і вихлопні гази", - підкреслив онколог.

Нейрохірург сказав, що згідно з американськими дослідженнями, у жінок, які займаються агрокультурными роботами на полях, на 35% вище ризик виникнення раку молочної залози.

"І офісні працівники: ми повинні розуміти, що робота в офісі малорухлива. Фізичної активності — нуль, зосередженість, стрес, вирішення дуже складних завдань за короткий період... Стресові фактори погіршують рівень серцебиття…" заявив експерт.

"...може бути частіше тахікардія, піднімається артеріальний тиск, погіршується сон. Тому зазвичай офісна робота може бути фактором ризику", — сказав лікар.

Раніше повідомлялося, що британські вчені запропонували об'єднану методику з діагностики та видалення пухлин в легенях.

За твердженнями дослідників Королівської загальнодоступної клінічної лікарні, нова технологія дозволить знищити важкодоступні злоякісні пухлини за 30 хвилин.

Нагадаємо, випромінювання від смартфонів провокує розвиток онкологічних захворювань серця, головного мозку та надниркових залоз.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

"Знай.uа" писав, що чим більший мозок, тим вище вірогідність розвитку у нього злоякісної пухлини - гліоми.