У Києві відбулася презентація виданої англійською мовою книги Олександра Мимрука "Олег Сенцов" .

Автор виклав докладну біографію Сенцова. Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

"Сенцов - це людина, яку знають багато, але він прихований з боку життєвого шляху. Фактично всю його біографію доводилося складати з невеликих фрагментів. Такими фрагментами були свідчення людей, які знають Олега, або працювали з ним.

Ця книга - спроба систематизації, а з іншого - спосіб дослідження і сприйняття Олега Сенцова", - прокоментував Олександр Мимрук.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Олександр Красовицький, представник видавництва "Фоліо", заявив, що частина тиражу буде реалізована у книжкових крамницях України, а іншу частину передадуть в держоргани, зокрема, в МЗС.

Вперше книгу "Олег Сенцов" представили 27 жовтня 2017 року. Вона включає спогади людей, які добре знають Сенцова, обривки його книг і сценаріїв до фільмів і фрагменти протоколів допитів свідків, які проходять по його справі. У книзі багато фотографій із зали суду і з домашнього архіву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помер легендарний режисер Жан-Люк Годар. Останні кілька десятиліть він був джерелом натхнення для цілих поколінь кінематографістів усього світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Грузії затримали українського режисера фільму “Донбас” Сергія Лозницю. Затриманому не пояснили причину і навіть не представилися. Це сталося в аеропорту міста Тбілісі. Режисер приїхав на 19-й кінофестиваль Тбілісі на кінопрем'єру фільму "Донбас". У спецкомнате Міжнародного аеропорту Тбілісі режисерові Сергію Лознице влаштували серію допитів. Українському режисерові навіть не повідомили, хто його допитував. Після цього Сергія все ж відпустили, проте затримали іншого українського режисера.

"Знай.uа" писав, що Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню ЄС Йоханнес Хан закликав РФ звільнити незаконно утримується режисера Олега Сенцова для вручення премії Сахарова. "На наступному тижні український кінорежисер Олег Сенцов буде нагороджений премією Сахарова Європейського парламенту. Засуджений до 20 років тюремного ув'язнення, він не зможе особисто отримати премію. Тому я повторно закликаю: відпустіть Сенцова отримати премію Сахарова", - написав Хан.