у Неділю 9 грудня ознаменувався новим подією – відбулось офіційне відкриття регулярного сполучення Мукачево – Будапешт, про що повідомляє mukachevo.net.

У 7.23 за центральноєвропейським часом (8.23 за Київським) з вокзалу Нюготи, Угорщина стартував перший рейс інтерсіті, маршрут якого – Будапешт-Захонь-Чоп-Мукачево. Вартість квитка у вокзальній касі Будапешта становить 20.9 євро. Щоденний Рейс, час перебування в дорозі становить близько 6 годин.

Примітно і назва поїзда – Латориця, в честь однієї з найбільш великих річок Закарпаття, що протікає через Мукачево.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До Мукачева прибув потяг сполученням Мукачево-Будапешт, для тестування шляху

Geplaatst door Mukachevo.net op Woensdag 14 november 2018

Анонсував відкриття в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов. У своєму акаунті на Facebook він зазначив, що потяг, який курсує по евроколії, належить Угорської залізниці. Українська сторона побудувала окрему платформу, відремонтувала колію, засоби зв'язку і сигналізацію. Основна перевага рейсу – відсутність необхідності в технічних операціях для руху по вузькій колії, що значно заощадить час. Також чиновник зазначив, що кількість українців, які подорожують до Європи, зросла вдвічі, у зв'язку з чим на Мукачево покладаються великі плани. У зв'язку з наявністю в ньому розвиненої мережі залізничних сполучень можливе створення мережі поїздів в ЄС. В даний час ведуться переговори з Чехією і Словаччиною по запуску схожих поїздів.

Тим не менше, українці побоюються повторення долі експреса Київ-Бориспіль, який нещодавно зламався в третій раз за один тиждень. Соцмережі переповнює кількість гнівних коментарів, особливо враховуючи те, що половина тих переваг, про які раніше говорилося, відсутня. Як видно, схильність до поломок поїздів в Україні, на жаль, лише зростає. Чи торкнеться це нового залізничного маршруту Мукачеве – Будапешт, дізнаємося через деякий час.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експрес в аеропорт Бориспіль їздить не на власному двигуні, а на буксирі, оскільки раніше два рази ламався.

Як повідомляв портал "Знай.uа": заробітчани, збирайтеся. Укразалізниця запустила євроекспрес, ніяких пересадок, але доведеться підштовхнути.

Також Знай.uа" писав, що третя поломка експреса Київ-Бориспіль вкрай роздратувало киян.