У Службі безпеки України заявили, що поява прапора псевдореспублики "ДНР" в Парижі показує, що Росія вперто намагається взяти під контроль європейські радикальні суспільно-політичні структури.

Про це повідомили у прес-службі СБ України.

"Міжнародні кордони не є перешкодою для російської гібридної агресії. Брудними методами Кремль руйнує європейську стабільність, вбачаючи в ній загрозу для себе", - заявив глава СБУ Василь Грицак.

Він зазначив, що радикали під кураторством співробітників ФСБ за спиною мирних мітингувальників у Франції організовують заворушення та акти насильства.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, в Парижі під час акції протесту "жовтих жилетів" двоє французів розгорнули прапор терористичного формування "ДНР". Один з них - Фабріс Сорлин - занесений в чистилище сайту Миротворець. Він веде активну антиукраїнську діяльність. Інший, за даними СБУ, Ксав'є Моро - фейковий "спостерігач" на псевдовиборів в ОРДЛО. Він громадянин РФ з 2013 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація з масовими протестами у французькій столиці та інших містах загострюється. Колись мирна акція проти підвищення цін на автомобільне паливо переросла в запекле протистояння активістів та правоохоронців. На доказ цього в соціальних мережах постійно з'являються відео і фото, які свідчать про всю серйозність становища.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Жовті жилети" розносять Париж: опубліковані епічні кадри сутички з копами, спалені авто, стрілянина і сотні затриманих. Мирні протести у французькій столиці переросли в страшні заворушення. Так, "жовті жилети", під час протестів проти підвищення податку на автомобільне паливо, знову влаштували жахливу акцію. Озлоблені протестувальники трощать все навколо.
"Знай.uа" писав, що прапор "ДНР" у Франції розгорнули посібники бойовиків французи Фабріс Сорлин і Ксав'єр Моро. Відомо, що Моро приїжджав на окупований Донбас для участі в якості спостерігача на псевдовиборів 11 листопада 2018 року. Сорлин є лідером ультраправої організації Dies Irae ("Судний день") і прихильником ідеї "русского мира". Він відвідував території Донбасу і після цього активно висвітлював свою проросійську позицію у французьких ЗМІ.