У Мережі показали, скільки зараз коштують продукти в місті Донецьк, яке наразі знаходиться під російськими окупантами. Ціни на один і той cамий продукт – мандарини абсолютно різні в Харкові і в окупованому Росією Донецьку. Користувач соціальної мережі Твіттер В_ТЕМЕ сумно жартує на цю тему, що така різниця, мабуть із-за того, що на окуповані території їх через Сахалін везли.

Судячи з інформації на цінниках, на території, підконтрольній владі мандарини стоять на 40% дешевше. Якщо перевести ціни на курс гривні, то в Донецьку головне новорічне ласощі коштує 32 гривні за кілограм.

Інші користувачі відзначають, що в ціну продукту на окупованій території закладені витрати на зовнішньополітичні авантюри: "туди закладена вартість Кримського моста, протестуючих в Парижі, а також дача Кисельова в Італії".

Раніше Знай.uа вже присвячував своїх читачів в подробиці жахливої ситуації на Донбасі. По-перше, вижити там більше неможливо – терористи закрутили гайки ще щільніше. Ціни на продукти першої необхідності зросли в кілька разів, люди не можуть дозволити собі найважливіше.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Заворушення на окупованих територіях "ЛДНР" не могли не позначитися на економіці в регіонах, непідконтрольних української влади. Ні для кого не секрет, що люди там живуть за межею бідності, тому як знайти нормальну роботу там, де йде війна, і боронь боже, снаряд виб'є скла – це просто нереально. Мирні донеччани, які не мають відношення до багаторічної "заварушки" і переворотів, поспішають покинути "прокляту локацію", бо як вижити тут більше не реально. Крім небезпечної обстановки і сепаратистів у влади, у Донецьку різко подорожчали ціни на хліб і продукти першої необхідності, пише видання 62.ua.

Преса посилається на численні пости донеччан у соціальних мережах – жителі міста обурені "драконівським" стрибком цін на продукти.

Так, десяток яєць, раніше коштував 55 російських рублів, подорожчав до 61 рубля. Вартість кілограма картоплі зросла з 18 до 22 рублів. 400-грамовий батон, який коштував 14 російських рублів, подорожчав до 18-19 рублів.

По-друге, ДНР діти до 1 року вже вважаються дорослими – ось вам і сувора реальність путінського режиму. В Донецькій і Луганській областях жахливо хотіли стати Росією, а стали просто економічним і психологічним дном, де права людини та її потреби не значать зовсім нічого.

по-третє, там заборонили медичну допомогу і шантажують людей.