В 2019 році в Україні число вихідних днів з нагоди релігійних і державних свят збільшиться на 11, про що пише focus.ua, з посиланням на Закон України «Про працю».

Для Нового року і Різдва передбачені дні відпочинку у вівторок, 1 січня, а також понеділок, 7 січня. Розслабитися на Міжнародний жіночий день допоможуть відразу 3 вихідних – п'ятниця, 8 березня, субота і неділя.

Пасха в 2019 році відзначається у неділю, 28 квітня, тому вихідним буде і понеділок, 29 квітня.

Вихідними у травні будуть середа, 1 травня, в честь Дня праці, і четвер, 9 травня – з нагоди Дня Перемоги.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Свято Трійці відзначається у неділю, 16 червня, тому вийде відпочити і в понеділок, 17 червня. Крім цього, виходити на роботу не потрібно і в п'ятницю, 28 червня, через святкування Дня Конституції.

Наступна триденна перерва в трудовій діяльності очікується, починаючи з Дня Незалежності в суботу, 24 серпня, і триватиме до понеділка, 26 серпня.

Ще один затяжний вікенд чекає українців з нагоди Дня захисника України, починаючи з неділі, 12 жовтня і до понеділка, 14 жовтня. Заключний вихідний через святкування католицького Різдва передбачений у середу, 25 грудня.

Одне з найближчих свят – Різдво, святкування якого відбудеться 7 січня, здавна наповнений суперечками, оскільки в більшій частині православного світу він припадає на 25 грудня. У чотирьох помісних церквах, в число яких входить і Україна, його відзначають 7 січня. Священики наголошують, що не варто протиставляти обидві дати і приступити до святкових клопотів вже 25 грудня разом з усім світом. Українці повинні бути гостинні, вважають церковнослужителі, адже в Україні багато туристів, співробітників посольств і працівників-іноземців. Це відмінна можливість побачити традиції та звичаї інших країн.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Укрзалізниця запусить кілька додаткових «святкових» поїздів.

Як повідомляв портал "Знай.иа" з наступного року вводиться нове свято: День сусіда.

Також Знай.иа" писав, що киян закликали боротися з браконьєрами в новорічні свята.

https://www.youtube.com/watch?v=U-5r0Ok3IiQ