У Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, прийняли рішення про підвищення тарифів на тепло з 1 січня. Про це пише глава НКРЕКУ Оксана Кривенко в Фейсбуці.

Судячи з графіку, для населення ціна в середньому зросте на 12%-24%.

"Тарифи розглядалися за зверненням ліцензіата, після проведення відкритих обговорень на місцях за участю органів місцевої влади та суспільства", – повідомила Кривенко.

Кривенко зазначила, що вартість элекроенергії для народу залишиться такою ж.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Раніше Гройсман запевняв, що через підвищення ціни на газ на 23% тарифи на тепло можуть вирости не більше, ніж на 16%.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2019 року українців чекає нове підвищення пенсій - на цей раз добавку отримають військові пенсіонери. Також влада обіцяє з квітня наступного року ввести автоматичну індексацію всіх пенсій в залежності від інфляції та зростання середніх зарплат, а також передати пенсійному фонду право контролю за своєчасною та повною сплатою ЄСВ. Експерти кажуть, що тільки контроль не допоможе, потрібні заходи, які дозволять значно збільшити надходження в пенсійний фонд за рахунок виведення зарплат з тіні, передає "Сьогодні".

Індексація

Як роз'яснив міністр соцполітики Андрій Рева, пенсії людям в погонах збільшать у середньому на 25%. За словами міністра, у нас близько 550 тис. пенсіонерів-силовиків, а їх середня пенсія — 4900 грн, тому надбавка складе 1225 грн, що зажадає додаткових 8 млрд грн в рік. "Цивільним" (трудовим) пенсіонерам, яких більше 11 млн осіб, обіцяють підвищення з квітня, коли Держстатистики остаточно підрахує, як виросла середня зарплата в 2018 році, додасть 50% від її росту, а також 50% від рівня інфляції.

"Якщо інфляція в цьому році буде 12%, як прогнозується, то в розрахунок береться 6%. Фонд оплати праці виріс на 25%, то в розрахунок береться 12,5%. В сумі 18,5%".

Нагадаємо українцям показали нові умови монетизації субсидій.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", українцям можуть відключити газ.

Також "Знай.ua" писав про можливе підвищення тарифів ЖКГ.