Для одержувачів субсидії з'явилися неприємні новини. Так, монетизація держдопомоги, яка розпочнеться в 2019 році, ще не дає українцям 100% гарантії отримання грошей.

Про це розповів міністр соцполітики Андрій Рева, пише портал "Політека".

"Монетизація, яка планується до впровадження з 2019 року, передбачає виплату всієї суми зекономленої субсидії громадянину — це його кошти на рахунку, і вони не можуть бути списані в бюджет", - заявив Рева.

При цьому, стверджує чиновник, для цих цілей буде створено спеціальний рахунок, з якого зняти гроші не вийде.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Потрібно розуміти, що субсидія - це цільова допомога. Звичайна допомога передбачає виплату коштів, і людина сама обирає, на що їх витратити; але субсидія це цільова допомога на конкретні потреби, які стосуються оплати житлово-комунальних послуг. Саме тому накладаються певні обмеження, адже ці гроші повинні надійти постачальникам послуг", — підкреслив він.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак Рева пояснив, за яких умов гроші надійдуть на звичайний рахунок українців.

"А після того, як людина оплатила свою частину рахунки і закінчився опалювальний сезон, людям перераховують всі зекономлені гроші на звичайні рахунки, і вони можуть їх використовувати на власний розсуд. Чим більше заощадять — тим більше отримають грошей", — уточнив він.

Варто нагадати, що для осіб, які доглядають за дітьми з тяжкими захворюваннями, але ще не мають групи інвалідності, з 1 січня 2019 року виплачуватиметься соціальна допомога. Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, виступаючи на засіданні уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців відключатимуть від газу за борги. Громадянам радять якомога швидше розрахуватися з постачальниками блакитного палива, щоб посеред зими не залишитися без тепла. Про це повідомили представники "Київоблгазу", і розповіли, в якому порядку здійснюватимуться відключення домогосподарств від газопостачання.

Нагадаємо, як здійснити обов'язковий платіж по субсидії: підказки, поради та цікаві нюанси.

Як повідомляв Знай.uа податки для заробітчан: українці під ялинку отримають свиню замість пільг.

Знай.uа писав, рейтинг цін на електроенергію в європейських столицях: Київ вас точно здивує, перевірте свої платіжки.