Останній місяць року буде відносно теплим, а українцям порекомендували бути готовими до кількох потеплінь. Цю інформацію вже підтвердили в Укргідрометцентрі, передає Politeka.

Так, перший місяць зими порадує українців теплою погодою, а середньостатистична температура повітря буде від – 3 до +1.

Тепло буде практично у всіх регіонах країни. У Криму синоптики взагалі прогнозують до +4 градусів, що на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.

Як заявив народний синоптик Леонід Горбань, у грудні українці стануть свідками температурних "гойдалок" і постійних переходів стовпчика термометра через відмітку в нуль градусів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Прораховуються більш сильні нічні морози. Якщо в листопаді було 4 відлиги і 4 підходи легких морозів, то в грудні очікується 3 відлиги. З 5 грудня буде відлига, яка триватиме 3 дні, потім 6 днів морозів на рівні 7-9 градусів нижче нуля, а потім знову тривала відлига по 25-27 грудня", — запевняє експерт.

"І тільки в кінці грудня знову підхід морозів за 3 дні до Нового року. На кінець грудня обіцяють і сніг, який залишиться на свята, тому що нічні морози протримаються на рівні 3-6 градусів", — підсумував народний синоптик в коментарі журналістам.

За народним календарем сьогодні — день Романа і Платона. Вважалося, що сьогодні обов'язково потрібно помолитися святим і попросити матеріального благополуччя. Тому вранці селяни вирушали до церкви, а потім починали займатися щоденними справами.

Роботи в полі були завершені, але люди знаходили собі заняття. Починаючи з 1 грудня, чоловіки приступали до роботи з деревом, виготовляли з нього різний посуд і меблі. Особливо цінною деревиною вважалася липа, адже з нею було легко працювати і вона, за віруваннями, захищала від нечисті.

Нагадаємо, що відома віщунка зробила прогноз на тиждень.

Як раніше повідомляв Знай.uа існує список продуктів, без яких нереально пережити зиму.

Раніше портал Знай.uа писав, що синоптики пообіцяли українцям люту різдвяну казку