Співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар запропонував парламенту підтримати проект постанови про проведення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це він заявив 3 грудня під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій ВР, передає «Хвиля».

«Ми все ж наполягаємо на тому, щоб поставити на голосування проект постанови, який спільно підписали лідери парламентських фракцій. Він передбачає скасування рішення про підвищення тарифів, їх перегляд та приведення до нормального економічно обґрунтованого рівня. Тому що, як неодноразово заявляли лідери фракцій, що тарифи в Україні завищені в два рази. А вартість газу українського видобутку мінімум в три рази нижче тієї ціни, за якою його пропонує купувати уряд», – сказав депутат.

При цьому він додав, що для майже 9 млн українських пенсіонерів діючі тарифи є непосильними, так як вони отримують пенсію нижче за розмір «середньої» платіжки за комунальні послуги взимку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«2,5 млн українців отримують пенсії від 1400 грн до 1500 грн щомісяця. Ще 3,7 млн наших пенсіонерів отримують від 1500 грн до 2000 грн на місяць – це практично дорівнює тими тарифами, які сьогодні виставляє їм владу. По суті, всю свою пенсію ці люди змушені нести в Ощадбанк, щоб заплатити за проживання у своїх квартирах. І ще понад 2 млн отримують пенсію від 2000 грн до 3000 грн. Тобто близько 76% українських пенсіонерів мають пенсії, які нижче тарифів, запропонованих їм сьогодні владою», – наголосив Бондар.

Нагадаємо, що з 1 січня українцям доведеться переукласти договори на отримання послуг від постачальників електроенергії. Нові правила змусять постачальників послуг конкурувати і пропонувати вигідні тарифи.

Як повідомляв портал Знай.uа, тепер за кожного співробітника, хто отримує зарплату "в конверті", роботодавця зобов'яжуть виплатити штраф у розмірі 125 190 гривень.

Також портал Знай.uа писав, що тариф на опалення для українців зовсім скоро може збільшитися на 17,1%. Це пов'язано з тим, що природний газ цієї осені значно подорожчав.