Українські герої, військовополонені моряки, незаконно захоплені Росією в полон в Керченській протоці 25 листопада, написали листи з московського СІЗО "Матроська тиша".

Українські військові моряки Андрій Ейдер та Андрій Артеменко відповіли на листи надіслані їм журналістами ТСН.

У листі поранені моряки розповіли про свої травм, стан здоров'я та лікування. Хлопці пишуть, що зовсім відрізані від спілкування з зовнішнім світом, також вони поскаржилися на російське радіо, яке, за їхніми словами, вони вже зненавиділи. Також хлопці написали, що нічого не знають про інших ув'язнених моряків.

" Операцію переніс нормально, не можу через поранення згинати ліве коліно, праве стегно трохи розпотрошило. Туди пару уламків влетіло, спочатку можна було в рани палець всунути, боляче на ногу праву спиратись. На правій руці подряпина, тому мажу папір зеленкою та іншим під час написання. Наразі з іншими хлопцями зв'язку не маю. Про їхній стан можу лише здогадуватись. Важко в чотирьох стінах сидіти і не знати жодних новин, трохи тисне. В уставі сказано "стійко переносити всі тягарі служби". Поки устав виконуємо і будемо й надалі! Додому, звичайно, хочеться, без рідних тяжко. Сподіваюсь, ця ситуація вирішиться ще до Нового року, адже як НР зустрінеш, так його і проведеш. А так лише тютюну не вистачає. З ним і стіни не так тиснуть. Пісні з "Русского радио" я вже зненавидів, але доступно лише воно. Там хоч якісь новини. Додому зателефонувати не можу, нема у кого попросити дозвіл та телефон. Тримаємось та чекаємо повернення на батьківщину. З приводу дзвінка – слідчого досі немає для того, щоб спитати, та дзвінок здійснити не можу, бо немає коштів на рахунку. Удачі. Слава Україні!", - написав Андрій Ейдер.

Андрій Ейдер
Андрій Ейдер

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У свою чергу Артеменко подякував ЗМІ, що не забувають про них, і зазначив, що при написанні листа просив допомоги у сусіда по камері, оскільки погано знає російську мову.

Андрій Артеменко
Андрій Артеменко

" Дякую, що пам'ятаєте про нас, не забуваєте. У зв'язку з тим, що погано знаю російську мову, попросив співкамерника допомогти мені у написанні цього листа. Стан мого здоров'я добрий, одужую. Мені тут надають необхідну медичну допомогу. Який стан справ у хлопців, мені не відомо, оскільки утримуємось у різних камерах. Перебуваючи тут, думаю хлопці мене підтримають, сподіваємось, що керівництво нашої країни вживає всіх заходів для найшвидшого нашого повернення додому. Хочу передати слова вдячності всій Україні і всім людям, які про нас непокояться, переживають та чекають на наше найшвидше повернення додому. Дуже сподіваюсь, що найближчим часом все вирішиться і ми всі опинимось вдома зі своїми близькими. Ще раз всім дякую за підтримку. До скорої зустрічі!"

Нагадаємо, батько полоненого моряка записав зворушливе відео-звернення до сина. "Ми зубами вирвемо вас звідти", - каже батько героя.

Як повідомляв портал Знай.ua, Північноатлантичний альянс закликає Російську Федерацію негайно звільнити захоплених у полон українських моряків і кораблі ВМС України.

Також Знай.ua писав, полонених українських моряків помістили на карантин в Лефортово.