Служба безпеки України выпутила спеціальні буклети про те, як Росія використовує Московський патріархат в гібридній війні з Україною.

Цю інформацію повідомили у прес-центрі СБУ.

Як повідомляє Служба, конфлікти між Московським і Київським Патріархатом в Україні необхідні Росії, як привід для повномасштабного військового вторгнення.

За словами голови СБУ Василя Грицака, "цілеспрямовані інспірації російськими спецслужбами міжконфесійних конфліктів в Україні в поєднанні з провокаціями прямої терористичної дії можуть стати приводом для відкритого військового вторгнення ЗС РФ в Україні".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Василь Грицак

Для того, щоб інформувати український народ про форми і методи агресії РФ, СБУ випустила буклети, видані українською та англійською мовами, що містять спеціальні QR-коди, які надають доступ до більш розгорнутої інформації на цю тему.

Нагадаємо, напередодні Об'єднавчого собору глава УПЦ Київського патріархату Філарет несподівано стурбував українців заявою, яка стосується процедури отримання автокефалії. Глава УПЦ Київського патріархату несподівано заявив, що є питання, в яких він категорично не погоджується з Константинополем.

Патріарх підкреслив, що по ряду причин його архієреї можуть не прийняти вимог Вселенського Патріархату.

"Київський патріархат є найбільшою церквою і від нас залежить приймемо ми те, що нам будуть пропонувати, чи ні. Якщо це буде корисно нам, то ми приймемо, якщо не буде корисно нам – ні державі, ні української церкви, ми просто не проголосуємо і відкинемо все", – заявив Філарет.

Раніше Знай.uа писав про те, що президент Петро Порошенко заявив, що вселенському патріарху Варфоломію приходять погрози з Москви у зв'язку з створенням Української автокефальної церкви.

Також Знай.uа повідомляв, що предстоятель РПЦ Патріарх Кирило не може змиритися з тим, що Українська церква відсторонюється від нібито "братнього" РПЦ і отримує автокефалію.